Cenové podmínky   Technické podmínky   Terminologie     Klasifikace     Kontakty

TP 800-731 Ústřední vytápění

02 –Strojovny

Přípravné práce

Vysekání rýhy do průřezu 70x70 mm a kapsy do rozměrů 70x70x70 mm ve zdivu z cihel a tvárnic. Vysekání rýhy a kapsy jakéhokoliv rozměru ve zděných příčkách. Vysekání prostupu průřezu do 0,0225 m2 ve zdivu z cihel a tvárnic. Vysekání kapsy do 100x100x50 mm pro osazení „normalizovaného uložení“. Vysekání prostupu průřezu do 0,0225 m2 ve stropech z betonu a železobetonu. Vysekání manipulační kapsy pro osazení armatur a tvarovek potrubí vedeného těsně u zdiva.

Osazení „normalizovaného uložení“

Přivařením na ocelové konstrukce staveb. Zazděním, zabetonováním nebo zalitím. Hmoždinkami s jejich dodáním včetně vyvrtání otvorů pro osazení hmoždinek. Nastřelením včetně dodání hřebíků a nábojek. Dodání a osazení materiálu upevňovacích bodů (špalíky, hmoždinky, svary apod.).

Dokončovací práce

Zazdění nebo zabetonování prostupů průřezu do 0,0225 m2 ve zdech a stropech pohledové plochy bez opravy omítek. Podlití kotlů po jejich osazení a vrovnání betonem. Dodávka polotovarů technologické pomocné stavební výroby. Zkouška těsnosti podle čl. 134 písmene e), ČSN 06 0310. Proplach jednotlivých částí topné soustavy a zdrojů tepla.

Rozdělovače a sběrače

Rozdělovači a sběrači se rozumí zhotovení (tj. zhotovení tělesa, 2 ks dna a odvodňovací hrdlo) a montáž rozdělovačů a sběračů a zhotovení trubkových hrdel rozdělovačů a sběračů bez přírub( platí i pro navaření hrdel pro nádrže).

Obsahem standardu je:

Popis standardu musí vymezit DN a délku rozdělovačů a počet a DN hrdel).

Montáž orientačních štítků

Obsahem montáže orientačních štítků je výběr materiálu, montáž orientačního štítku, očištění

Montáž ohříváků vody zásobníkových

Montáží ohříváků vody zásobníkových se rozumí montáž zásobníků ležatých nebo stojatých. Obsahem standardu je i vybalení očištění, osazení pomocí válečků a kladkostroje, potřebné množství svárů, vodorovné a svislé převážení, seřízení a přezkoušení funkce. Popis standardu musí vymezit druh (typ), objem a jmenovitý tlak ohříváků.

Montáž výměníků tepla

Montáží výměníků tepla se rozumí montáž výměníků tepla stavebnicových vodorovněnebo svisle, dvouchodých vlásenkových, dvouchodých s plovoucí hlavou, jednochodých s pevnými trubkovnicemi dvoučlánkových nebo jednočlánkových. Obsahem standardu je vybalení očištění, osazení základních článků, vodorovné a svislé převážení, očištění dosedacích ploch přírub, montáž přírubových spojů včetně osazení těsnění, úprava spojovacích oblouků nahřáním pomocí plamene, úprava spojovacích oblouků nahřáním pomocí plamene, upevnění článků pomocí třmenů. Popis standardu musí vymezit druh (typ), výhřevnou plochu, počet článků, světlost, tvar a jmenovitý tlak výměníků tepla.

Topná tělesa elektrická

Topnými tělesy elektrickými se rozumí dodávka a montáž topných elektrických těles. Obsahem standardu je výběr materiálu, očištění, montáž topného tělesa včetně těsnění, seřízení a přezkoušení. Popis standardu musí vymezit typ napětí a výkon topných těles.

Nádrže na kondenzát beztlaké

Nádržemi na kondenzát beztlakými se rozumí dodávka a montáž nádrž beztlakých čtyřhranných nebo válcových. Obsahem standartu je i výběr,vybalení, rozměření, přesun nádrže pomocí válečků, zvednutí a upevnění pomocí kladkostroje, osazení sedel, odslepení přírubových otvorů, odstranění ochranné zátky. Popis standardu musí vymezit typ, tvar a obsah nádrže.

Nádrže expanzní beztlaké

Nádržemi expanzními beztlakými se rozumí dodávka a montáží nádrží expanzních beztlakých čtyřhranných nebo válcových. Obsahem standartu je i výběr,vybalení, rozměření, přesun nádrže pomocí válečků, zvednutí a upevnění pomocí kladkostroje, osazení sedel, odslepení přírubových otvorů, odstranění ochranné zátky. Popis standardu musí vymezit typ, tvar a obsah nádrže.

Nádrže expanzní tlakové

Nádržemi expanzními tlakovými se rozumí dodávka a montáží nádrží expanzních stojatých (např. typ Vse-12) nebo s membránou (typ Expanzomat). Obsahem standartu je i výběr,vybalení, rozměření, přesun nádrže pomocí válečků, zvednutí a upevnění pomocí kladkostroje, osazení sedel, odslepení přírubových otvorů, odstranění ochranné zátky. Popis standardu musí vymezit typ, obsah a jmenovitý tlak nádrže.

Nádoby válcové tlakové

Nádobami válcovými tlakovými se rozumí dodávka a montáž nádob válcových stojatých nebo ležatých, větrníků a vzdušníků. Obsahem standartu je i výběr,vybalení, rozměření, přesun nádrže pomocí válečků, zvednutí a upevnění pomocí kladkostroje, osazení sedel, odslepení přírubových otvorů, odstranění ochranné zátky. Popis standardu musí vymezit typ, obsah a jmenovitý tlak nádoby.

Čerpadla ruční

Čerpadly ručními se rozumí dodávka a montáž čerpadel ručních křídlových dvojčinných včetně sacího koše (bez potrubí). Obsahem standardu je i výběr, kontrola a očištění materiálu, rozměření bodů pro uchycení, osazení zařizovacích předmětů, uchycení, zhotovení závitových nebo přírubových spojů a přezkoušení funkce. Popis standardu musí vymezit typ a G (trubkový válcový závit armatur – údaj v palcích) čerpadla.

Čerpadla teplovodní

Čerpadly teplovodními se rozumí dodávka a montáž čerpadel oběhových (do potrubí). Obsahem standardu je i výběr ,vybalení a kontrola čerpadla, rozměření bodů pro uchycení, odstranění ochranných zátek, osazení čerpadla, montáž přírubových spojů. Popis standardu musí vymezit typ a DN čerpadel.

Měřiče kondenzátu a vodoměry

Měřiči kondenzátu a vodoměry se rozumí dodávka a montáž vodoměrů bubnových, šroubových a vodoměrů s elektronickým měřičem. Obsahem standardu je i výběr ,vybalení a kontrola měřiče, rozměření bodů pro uchycení osazení , odstranění ochranných zátek. Popis standardu musí vymezit typ vodoměru, teplotu a jmenovitý tlak měřené vody.

Spínač plovákové

Obsahem standardu je i výběr ,vybalení a kontrola, montáž, seřízení, kontrola funkce.

Topné zkoušky

Topné zkoušky předepsané čl. 138 až 143 ČSN 06 0310 v trvání:

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00